-->

2014/04/24

"Yeryüzünde örtündükçe güzelleşen tek varlık 'KADIN'dır."

paylaş

"Yeryüzünde örtündükçe güzelleşen tek varlık 'KADIN'dır."

 “Müslüman kadınların üzerlerine giydikleri tesettür kıyafetleri, yabancıların kıyafetlerinden daha cazip, daha kamaştırıcıysa. Neyi örtüp neyi açtığımızı, neyi alıp neyi kaybettiğimizi muhasebe etmemiz gerekiyor demektir. Tesettür kadını daha cazip hale getirmek için değil onu mahremi dışındakilere cazip olmaktan korumak içindir. Lütfen tesettürünüze dikkat edin!” 

" İnsanı örten en şanlı örtü EDEPTİR.. Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Bunun yanında ahlakı tamamlayıcı rol oynar. Kadının bakışları, konuşması, yürüyüşü, hareketleri, vs tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Tesettür ile edeb birbirini tamamlamalıdır.  Sadece ahlakı olan fakat zinetlerini Cenab-ı Hakkın "sakının" dediği yabancılardan korumayan bir mü'min eksik kalacağı gibi, kapalı olduğu halde ahlakı zayıf bir müslümanda derecesine göre eksik kalır..  "

 "Terlemiyor musun? Örtü ile diyorlar.
Soruyorum soranlara… "Cenneti müjdeleyen bir ayet, ferahlık vermez mi insana.. Anlamıyorlar... "Ben kendimi böyle cok mutlu hisediyorum" diyorum.. Anlamıyorlar dalga geçiyorlar benimle.. "Neyimle dalga geçiliyor..? İbadetimlemi..?" SubhanAllah.. Sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyormu..? Gerici olma diyorlar.. "Gericilik diye ISLAMI, sahabe dönemindeki hassasiyeti KORUMAYA çaba sarf etmeyi kastediyorsan, bence ne dediginin farkında değilsin..!" Diyorum.. Anlamıyorlar.. Modern ol biraz.. "Modern muslumanda ne demekse..? Herkezin ağzinda sakız oldu, peki sende musluman olduguna göre sen ne tip muslumansın.?" Diye soruyorum.. "Normal musluman" diye cevap veriyor.. "Demek bir gerici, bir modern, birde normal olmak üzere üç kısım müslüman var.. MaazAllah bu nasil bir anlayış, bu nasil bir düşünce..?".. Kendimi savunmaktan yoruluyorum bazen.. Ve Rabbimin ayeti geliyor aklıma: "De ki: sizin dininiz (yaşantınız ,yolunuz) size, benimki bana.." KAFİRUN 6 .."