-->

2014/09/27

anne sözleri / baba / evlat / oğul / aile / resimli / sözler

paylaş
"Her gün sana dua eden bir anneye sahip olman bile, 'Elhamdülillah' demen için ne büyük bir sebep... Elhamdülillah"
"Bir baba yüz evlada bakar da, yüz evlat bir babaya bakamaz." Gabriele D'Annunzio "Mükemmel insana inanmıyorum ama 'ANNE' diye bir şey var..."
Rabbin, ancak kendisine kulluk etmenizi ve anne babaya iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa sakın onlara ‘öf!’ bile deme, onları azarlama; her zaman onlara güzel, değerli sözler söyle. Acıyarak onlara daima kucak aç ve yumuşak davran ve “Ya Rab! Beni küçükken bakıp büyüttükleri gibi sen de şimdi onlara acı, diyerek dua et!” (İsra; 24) "13 Yaşında " Anne Ne Var ! " 16 Yaşında " Anne Beni Rahatsız Etme ! " 18 Yaşında " Bu Evden Gitmek İstiyorum ! " 25 Yaşında " Haklıydın Anne " 30 Yaşında " Annemin Evine Dönmek İstiyorum " 50 Yaşında " Annemi Kaybetmek İstemiyorum " 70 Yaşında " Annem Eğer Burda Olsaydı Benim İçin Herşeyi Yapardı " Sadece 1 Anneniz Var. O'nu Üzmeyin.."
Evlat babaya değil, Baba evlada hizmet eder oldu. Bize bir nazar oldu, Cumamız pazar oldu. Bize ne oldu ise, Hep azar azar oldu!... (A.Nihat Asya)
"Hiçbir çiçek evlat kadar güzel kokmaz.."
"Sabah kahvaltıda, çay kaşıklarının sesi birbirine karışıyorsa; Bu mutluluğun sesidir. Ve Anneniz karşınızda oturuyorsa, Oturduğunuz yer tam olarak cennettir."
Ailene namazı emret ve kendin de ona devam et. Senden rızık istemiyoruz. Sana da biz rızık veriyoruz. Güzel sonuç, Allah’a karşı gelmekten sakınmanındır.TÂHÂ - 132 Anneler helâl yiyip, edepli olmalı. Kötü huylar anne sütüyle çocuğa geçer, Ergenlikte ortaya çıkar. İmam Gazali (rahmetullahi aleyh)
Küçük bir ailem olsun. Eşim namaz vakti bey desin, oğlum kamet getirsin; kızım annesiyle saf tutsun Söz ben imam olurum bu kocaman cemaate! Mehmet Beyazbayrak "Anne gitti ve evler döndü yazlık otellere Anne gitti ve sular buruştu testilerde Artık çamaşırlar yıkansa da hep kirlidir. Herkes salonda toplansa da kimse evde değildir." Sezai Karakoç
''Biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız sizin için aslında birer sınav konusudur ve büyük ödül Allah katındadır.'' Enfal suresi/28 Sen evde anneni falan tersleyip, kızıyorsun ya, yetimhanede çocuklar yataklarının kenarlarına “Anne” yazıyor! Cem Yılmaz
Erkektir yapar diyen babalar, ben yaşayamadım kızım yaşasın diyen analar yüzünden, ahlak fukarası bir nesil yetişti. Nureddin yıldız Ankebut, 8. Ayet: Biz insana, ana babasına iyi davranmasını emrettik.
"Unutmayın, bu dünyada sırtınızı her zaman dayayabileceğiniz tek duvar ailenizdir." Annem de kızmayınca hiç bir tadı olmuyor yağmurda ıslanmanın... Mehmet Deveci
6 yaşındaki çocuk bir gün babasına sorar; Çocuk; Baba 18 yaşıma girdiğimde bana ne hediye alacaksın? Baba; Daha çok var evladım, der (çocuk 17 yaşındadır) ve hastaneye kaldırılır. Doktor çocuğun kalbinde sorun olduğunu söyler. Çocuk babasına sorar. + Baba ben ölecek miyim ? Adam ağlamaya başlar cevap veremez . Çocuk iyileşip evine döndüğünde artık 18 yaşında gelmiştir. Eve geldiğinde yatağının üzerinde bir kağıt görür ve alıp okumaya başlar. Kağıtta şunlar yazılıdır... "Sevgili oğlum hatırlıyor musun , "Baba 18 yaşıma girdiğimde bana ne alacaksın." diye sormuştun. İşte hediyem bu sana, Artık Kalbim kalbinde atıyor. Sana Kalbimi verdim oğlum, iyi ki doğdun .. "Evladını uyuturken ninni yerine, Esma-ül Hüsna okuyan anne, En güzel annedir..."
"Bir babanın kızına sadece sesiyle bile verdiği huzur ömre bedel..." "Kelimelerle Anlatılmayan Fedalkarlık ve Karşılıksız Sevgiyi Tarif Et Deseler Bana Herhalde Sadece ''Annem'' Derim.."
Aile çökerse; Din gider. Ahlak gider. Maneviyat gider. Aile son kalemizdir.. Nureddin Yıldız
Anne elinden tüm dünyaya tutunur insan, O eli bir bıraksa , bir ömür yutkunur insan... Şerif Yusuf
Ailenin bozulması, modern hayatın psikolojik ve maddi şartları, huzursuz bir neslin yetişmesine sebep olur. İnsanlar, çocuğa huzursuzluk ve bela gibi bakıyor; işte batı kendi kendini böyle bitiriyor. Alexis Carrel
Annelerin çalıştığı bir hastane yapmalı. Adını; "Öpünce Geçer hastanesi" koymalı. Sonra bölümlere ayırmalı... Ortopedi; diz kapağı üstü buse polikliniği, Dahiliye; yürek sızısı şefkat polikliniği, Üst solunum yolları; nane limon polikliniği, Psikoloji; üzülme yavrum geçer polikliniği, Göğüs hastalıkları; şunu iç açılırsın polikliniği, Tomografi; sende bir haller var ben anlarım bölüm başkanlığı... Murat Ginlik
Eşdeğer değildir hiçbir şey, Bir "Anne duası"nın verdiği berekete… | Gökhan Yalçın