-->

2014/09/30

Dostluk sözleri / resimli

paylaş
Paylaşacak dostlarınız yoksa, İyi şeylere sahip olmanın bir anlamı da yoktur!... (Seneca) "Katlandığımız" değil, "Râzı olduğumuz" insanlar dostlarımızdır... | İbrahim Tenekeci "İki samimi arkadaş kavga ettikten sonra, Göz göze gelince sırıtmaya başlıyorlarsa onlar gerçek dosttur..."
"Düşmanlarınızla oturup kalkan, sizin dostunuz olamaz." Sadi Şirazi Hz.
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste gör, hepsi birden yok olur! Hz. Mevlana
"Dil kurşun olunca ilk önce yüreğe saplanır, dost düşman olunca ilk önce geçmiş hesaplanır.." "Mutlulukta bin dost bulmak kolaydır , mutsuzlukta bir dost bulmak zordur..." Dostlarını daima vefâ ile hatırla can! Arayan sen ol,bulan sen;Tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen. KULA vefâsı olmayanın HAKK'a vefâsı olmaz... [Hz. MevLana] " Sahte dost sabun gibidir. Elini, yüzünü temizler, ayağını kaydırır."
Eski dostlarının değerini bil, onlardan sana vefasızlık gelmez! Şeyh Sadi Şirazi (k.s) " Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür.. "
Öyle insanlar vardır ki, dostlukları ile düşmanlıkları arasında bir fark yoktur. En iyisi, bu tür insanlardan uzak durmaktır. Siyasetname
"Sadık bir arkadaş, on bin akrabaya bedeldir..."
"Elimi sıkan, herkesle dost olmadığım gibi, canımı sıkan herkese de, düşman olmam...!"
Dostluk illa yan yana, diz dize olmak değildir.. Asıl can cana, kalp kalbe olmaktır.. Hz.Mevlana
Arkadaş el uzatıp seni yerden kaldırandır. Dost ise onu da aşağı çekeceğini bildiği halde, sen daha düşerken el uzatandır. | Goethe
"Düşmek değil beni korkutan, düşersem hadi kalk diyecek bir dost sesi duyamamak."
Akıllı bir adam, senin can düşmanın olsa bile, cahil dosttan iyidir. Firdevsi