-->

2013/06/21

Cuma Günü sözleri / Resimli / Duaları / Hadisleri / Mesajları

paylaş
"Dünyayı bir kenara bırakmalı, Sıkıntılardan, dertlerden Allah'a sığınmalı Camiye gitmeli, Cuma'ya gitmeli, Allah'a gitmeli..."
"Tövbelerimizin de... Duâlarımızın da kabul olacağı, Bir Cumâ olsun inşAllah.."
"Bir CUMA daha Araladı Ömrümüzün Kapısını. Bir CUMA'dır Ne Yaşayacağımızı Bilemediğimiz. Ya RABBİ Bildik ki Her Şeyi Ol Deyince Olduruverensin. Ya RABBİ Bildik ki Sabrı Peygamberlere Dahi Öğütleyensin. Ya RABBİ sabrımızın Sonu Senin Rızan Olsun. Cuma'mız Mübarek Olsun.."
"Cuma, Cennetten bir gündür. Cuma, sorunlara çözümdür. Cuma, Müslümanın günüdür. Cuma, Müminin düğünüdür. Cuma, gönülde köprüdür. Cuma, Duanın kabulüdür. Dualarınızın kabul Olması dileğiyle.."
“ Gönüller duâ da birleşince Cumâlar güzelleşir. . ”

"Cuma Günü öyle bir an vardır ki. O Anda edilen Duâlar geri çevrilmez" Hz.Muhammed.|s.a.v.| KAYNAK:(Buhârî, Cum`a 37)

Bu Mübarek CUMA Gününün Hürmetine, Hayalini Kurduğunuz Ne Varsa ; RABBİM Gerçeğe Dönüştürsün..

CUMA DUÂ'sı; Allah'ım; Bu Mübarek CUMA Günü Hürmetine ;Evlerimizi Aş'sız, Kalplerimizi Aşksız, Dillerimizi Duâ'sız bırakma..! Evlatlarımızı hayırlı,Bedenimizi sağlıklı,İşleri mizi başarılı kıl...! Fakirlere yardım et..Zalimlere fırsat verme Ya Rabbi...! Amin..

“ Cuma`nın yüzü suyu hürmetine, Açılmasını dilediğiniz tüm kapıların Açılması duâ`sı ile. ”
Mübarektir. Değişmeden yenileşen her yeni bir haftanın aziz bir günüdür Cumâ! Siz de onunla mübarek olasınız! Bilal İşgören
“Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de cuma günü kopacaktır.” (Müslim, Cuma, 18)
Yine bir Cuma daha tatlı aminleriyle düşer gönüle. Nerde dua bekleyen varsa Dualarımız aminlerimizle değsin yüreklerine..! Nur Hayat Şuara
"Allah'ım, günümüz, Cuma ile aydınlattığın gibi, bugün yapacağımız iyi işlerle, ahiretimizi aydınlat..."
"Sen Cuma gününün hürriyet kadar kutsal olduğunu onlara anlat." Sezai Karakoç
"Cumaya gitmeyen erkeğin parası, Namaz kılmayan kadının yemeği yenmez. ." Bir babaanne sözü
"Allahım seni bulan neyi kaybeder. Seni kaybeden neyi bulur. Ya Rabbim bu mübarek gün tövbe günümüz olsun. Günahlardan kurtuluş günümüz olsun. Ey Allahım bu Cuma gününde bize öyle öyle tövbe nasip etki yolumuz sevdiklerinin yolu olsun. Hiç şaşmasın. Amin."
"Biz ne biliriz ki Cuma nedir? Cuma'yı kılarken Sahabe-i Kiramın sevinçten gözleri dolardı ve korkudan tir tir titrerdi, ama öyle bir korkuyduki bu bir daha ki Cuma'da olmamanın korkusuydu. Biz ne biliriz Cuma günleri cami önlerinde meleklerin beklediğini ve cuma ya gelenlerin isimlerini gümüş kalemlerle defterlere yazdığını... Her Müslümanın amel defterlerinini gümüş kalemlerle yazılması dileğiyle.."