-->

2014/08/25

Cem Keçe sözleri

paylaş
UTANÇ dış dünyadan, SUÇLULUK iç dünyadan gelir ve bu iki duyguyu hissedemeyen kişinin ruhu ölür, herkes fark eder ama o farkında olmaz... Cem Keçe

Çift, bazen susacak kadar olgun, bazen her şeyi göze alabilecek kadar cesur olabilmeli, sevdasına sahip çıktığı kadar değer de katabilmeli...      Cem Keçe

İnsan sevgisinden emin olduğu kişilere DUYGUSAL, emin olmadığı kişilere MANTIKSAL yaklaşır, bu nedenle istemeden de olsa, CAN'a canan, CANAN'a can muamelesi yapar...   Cem Keçe

Bazı anlar olur, adeta kan beyninize sıçrar ve olgunluğunuzu sınar, işte o anlarda ya kendinizi tutup VEZİR olursunuz ya da duygularınıza yenilip REZİL olursunuz...     Cem Keçe

DERT ve DERMAN bir paranın iki yüzü gibidir. Yani derdiniz kendi dermanı ile gelir. Mesele derdin verdiği mesajı alabilmek ve derdi yaşarken dermanını keşfedebilmektir.

Bir yalanı ne kadar çok tekrar ederseniz, bir zaman sonra, o yalana inanmakla kalmazsınız, herkesi de inandırırsınız..

Ayıpsız insan yoktur ama bu gerçeği inkar eden ayıbın büyüğünü yapar, kendi ayıplarını başkalarında görür ve bunun farkında bile olmaz...

İnsanı mutluluktan ve huzurdan uzaklaştıran KİBİR, şeytanın en sevdiği günahlardan biridir... 

 Yanınızda olanın yüreğinizde olması kolaydır, mesele onu çok uzaktayken bile yüreğinizde taşıyabilmektir...

YAKINLIK ve NANKÖRLÜK bir paranın iki yüzü gibidir, yakınlık karşılıksız beklentiyi, karşılanmayan beklenti de nankörlük algısını arttırır...

Vakti geldiyse ertelemeyin kafanızdan geçenleri; kırıldıysanız söyleyin, seviyorsanız mücadele edin, istiyorsanız yapın ama ertelediğiniz şeyler için kendinize kızıp ağzınızın tadını kaçırmayın yeter... 

Başkasına bolca verdiğiniz ama çoğu zaman kendinizden esirgediğiniz şeye AKIL denir...  

Yüreğinize ve bedeninize kim dokunuyorsa, ona ait olursunuz..

Birbirinizin seçeneği değil, önceliği olduğunuzda MUTLU olursunuz.

Kağıttan silmek kolaydır, akıldan silmek zor ama mümkündür, kalpten silmek çok zordur, çoğu zaman imkansızdır. Bu nedenle hikayeyi yazarken doğru seçim yapmak gerekir.

Kadın, DİREKT olarak erkeği değiştirmeye veya geliştirmeye çalışmak yerine; onun doğru yaptığı işlere odaklanarak ve bol bol takdir ederek, DOLAYLI bir şekilde, onun kendisini değiştirmesine yardımcı olmalıdır.

Hayattan zevk almak için, çoğu zaman birşey yapmanıza gerek yok, rahat olun yeter.

İnsan sevdiğine gözüyle değil, yüreğiyle hüküm verir, eliyle değil sözüyle zarar verir.

Hayatı kanepe, futbol, TV kumandası ve se*s dörtlüsüne sıkışmış bir erkek, karmaşık değil, basit yaşar ve karısına zehir eder hayatı.

Kadın elinde delili varken, itiraf etmenizi bekliyorsa, hala sizi seviyor ve güvenmek için bir bahane arıyor demektir.

Elalemin ne düşündüğü, ne söylediği sizin için çok önemli olduğunda; sadece elalem sizin efendiniz olmakla kalmaz, kendiniz olma şansınızı da kaybedersiniz.

Kadın gül'ü sever, dikenine katlanır, çünkü ona ver'diğiniz sevgi, saygı, güven ve değer önemlidir, bunlar gül'dür ama onun için nelerden vaz'geçtiğiniz çok daha önemlidir, bunlar da gül bahçesi'dir..

Seviyorsanız, yanlış yaptığında daha çok sevin, ihtiyacı olduğunda daha çok sarılın. Bunları yapmadığınızda, hem başkasına fırsat vermiş hem de daha çok yanlış yapmasına zemin hazırlamış olursunuz.

 Yersiz 'GURUR' ve gereksiz 'İNAT' yakın ilişkilere çok zarar verir, kadın 'ÖZLEDİM' diye haykırmak isterken, erkek "SARILMAK' ister ama olan 'KÜSLÜKTÜR' çoğu zaman.

İnsanlar meyve veren ağacı taşlar, kötü konuşur, haksız yere eleştirir, hatta hakaret eder. Yapılması gereken; gülümseyerek görmezden gelmek ve sessiz kalıp yanıt vermemektir. Çünkü sessizlik en iyi tepkidir, tabi anlayana.

Üzenlerin üzüldüğü vaktin geleceğini beklemek ve böylece kendinizi avutmak yerine, sizi kimsenin üzmesine müsade etmemenizde ve onları hayatınızdan çıkartmanızda fayda var.

Uyku girmez gözüne, hasretle yananın, girse bile gözü uyur ama kalbi uyumaz çok sevenin..

KADIN, 'Seni seviyorum' lafı yerine, erkeğin dokunuşlarıyla, bakışlarıyla, sözleriyle ve seçimleriyle özel ve değerli hissettirmesini, laflarını icraate dökmesini sever.

MUTLU OLMAK istiyorsanız, sevdiğinizle aranıza GÖNÜL KÖPRÜSÜ kurun, UTANÇ DUVARI örmeyin.

Erkek kadını kandırdığını zanneder ama çoğu zaman kadın ona inanmayı ve kendini kandırmayı seçer.

DOST, birşeyler bekleyen değil, olduğu gibi kabul edendir, sadece alan değil daha çok verendir.

Her kadının içten ve samimi gülüşü vardır, erkeğe keyif veren, mutluluk hissettiren, güç katan, hayatına anlam yükleyen.

Kadın sabır taşı çatlayıncaya kadar, kendine yapılan haksızlıkları yarına bırakır ama asla yapanın yanına kar olarak bırakmaz.

Kime iyilik yaptıysam, kimi affettiysem, kime ekmek verdiysem, önce kendimi onlardan korumam gerektiğini öğrenemedim bir türlü.